Indiase minister mikpunt van spot vanwege overduidelijk versnelde video van ‘hogesnelheidstrein’ Buitenland
Buitenland

Indiase minister mikpunt van spot vanwege overduidelijk versnelde video van ‘hogesnelheidstrein’

Indiase minister mikpunt van spot vanwege overduidelijk versnelde video van ‘hogesnelheidstrein’

De Indiase minister van Spoorwegen Piyush Goyal deelde trots op Twitter een filmpje van de eerste “semi-hogesnelheidstrein” in India. Alleen maakte hij de fout om de beelden te versnellen, waardoor het lijkt alsof de trein twee keer zo snel voorbij rijdt. Maar de waarheid haalde hem al snel in.

Minister Goyal deelde de beelden in een eigen tweet: “Het is een vogel... Het is een vliegtuig... Kijk hoe India’s eerste semi-hogesnelheidstrein gebouwd onder het ‘Make in India’-initiatief, de Vande Bharat Express, bliksemsnel voorbijraast.”

Toegegeven, de trein is inderdaad de snelste van het land met een maximumsnelheid van 130 tot 160 kilometer per uur. Maar zo snel als in het filmpje is de trein niet. De eigenaar van de beelden, die de trein filmde voor zijn YouTube-kanaal, wees op het bedrog.

De tweet ging al snel viraal. Sommigen internetgebruikers bekritiseerden het staaltje ‘fake news’, maar velen dreven de spot met de minister en postten hun eigen versnelde video’s.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws