Greg Van Avermaet zorgt voor opschudding: “Mathieu van der Poel heeft gelijk over Wout Van Aert” Sport
Sport

Greg Van Avermaet zorgt voor opschudding: “Mathieu van der Poel heeft gelijk over Wout Van Aert”

Greg Van Avermaet zorgt voor opschudding: “Mathieu van der Poel heeft gelijk over Wout Van Aert”

Greg Van Avermaet is met zijn 34 jaar stilaan een ouderdomsdeken in het wielerpeloton. Toch is hij nog steeds ambitieus en wil hij volop de strijd aanbinden met de jonge garde.

Deze jongere generatie kan alvast op heel wat sympathie rekenen van Van Avermaet. “Ik vind het leuk om die jonge renners bezig te zien”, zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. “Ze koersen hard, ze ­breken de wedstrijd open."

Onlangs liet Van Avermaet nog optekenen dat het deugd zou doen als hij mannen als van der Poel en Van Aert op hun plaats zou kunnen zetten. “Ik geloof niet dat ik het zo sterk heb gezegd”, zegt hij. “Daarmee zou ik bedoelen dat ze boven mij staan en dat ik ze naar onder wil duwen. Alsof ze daar niet horen. Zo kijk ik niet naar hen. Natuurlijk wil ik ze kloppen. Waarom zou ik hier ­anders zitten?"

Van der Poel langs zijn kant, liet dan weer verstaan dat Wout Van Aert zijn grootste Belgische concurrent wordt, meer nog dan Van Avermaet. “Zolang mijn naam wordt genoemd, is het goed”, aldus Greg. “Misschien heeft Mathieu wel gelijk. Van Aert heeft de toekomst voor zich, mijn beste tijd is misschien al een beetje achter de rug."

Populair

Laatste nieuws