Bijzondere wending in carrière van Thibau Nys: “Dit is nooit gezien”

Bijzondere wending in carrière van Thibau Nys: “Dit is nooit gezien”
Zaterdag 8 Februari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Golazo  I  

Thibau Nys zal zijn sportieve carrière verderzetten in samenwerking met Golazo. Het sportbureau werkt ook al jaren samen met zijn vader Sven.

"Tot nog toe is mijn sport voor mij vooral plezier geweest, gewoon iets dat ik heel graag doe”, zegt Thibau Nys. “Maar met het behalen van de wereldtitel en de overstap naar de beloften volgend seizoen wordt het allemaal wat serieuzer. Ik merk dat er ineens heel wat zaken op mij afkomen waar ik nooit eerder mee bezig was."

“Ik zou mij graag blijven focussen op dat fietsen en ik ben dan ook heel blij dat ik de rest kan overlaten aan de mensen van Golazo, dezelfde entourage als die waar mijn papa altijd heel goed mee geweest is. Ik heb daar het volste vertrouwen in en kijk ernaar uit samen met hen de volgende stappen te kunnen zetten”, aldus Thibau.

Nooit gezien

“De cirkel is rond”, reageert Bob Verbeeck, CEO van Golazo. “In 2007 zijn we beginnen samenwerken met Sven en hebben we hem tijdens de topjaren van zijn carrière begeleid. Thibau reed ruim tien jaar geleden als kleine kerel rond op de cross en we hebben natuurlijk zijn wel en wee in de jeugdcategorieën gevolgd."

“Het is dan ook heel fijn dat we na vader ook zoon Nys kunnen ondersteunen in de uitbouw van zijn carrière. Hij moet nog belofte worden, maar het is nooit gezien wat er nu al op hem af komt."

TAGS  I  Thibau Nys  I  sport  I  veldrijden  I  Golazo  I  Sven Nys