Zondag 9 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: VRT  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Fly uit Kamp Waes openhartig: "De mensen zijn niet klaar om die gruwel te vernemen"

Fly uit Kamp Waes openhartig:

Fly uit Kamp Waes was zelf jarenlang bij de Special Forces actief. Hij heeft dingen gezien, die hij met niemand kan en wil delen.

"De mensen hier zijn niet klaar om te vernemen wat voor gruwel er gebeurt in de echte wereld. ISIS heeft honderdvoudig ergere dingen gedaan dan die ene Jordaanse piloot die in brand gestoken werd", zo vertelt Fly in Het Nieuwsblad.

“Er zijn nog gradaties. Het kalifaat was op dat vlak het ergste. Dat ging niet meer over zieltjes winnen, maar over de totale vernietiging van onze manier van leven. Wij zijn hier in het Westen in slaap gesust door ons goede leven. Wat dat goede leven kan verstoren, weten we liever niet. Defensie is dan de buffer tussen dat goede leven en de gruwel daarbuiten."

Respect

"Als de mensen dat zouden beseffen, zou er misschien meer respect zijn voor al die mensen die voor de veiligheid van anderen zorgen. Dan denk ik ook aan de politieman en -vrouw in de straat. Of aan de brandweer. Ook de verzekeringssector zou daaraan mogen denken als collega’s weer eens extra premies moeten betalen of gewoon niet verzekerd raken. Al is Defensie nu wel aan het onderhandelen met de politiek om dat in orde te krijgen", besluit Fly.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Kamp Waes  I  shownieuws  I  Fly