Storm Ciara eist het leven van 40-jarige man, ook vandaag nog zeer sterke rukwinden met kans op schade Royalty
Royalty

Storm Ciara eist het leven van 40-jarige man, ook vandaag nog zeer sterke rukwinden met kans op schade

Storm Ciara eist het leven van 40-jarige man, ook vandaag nog zeer sterke rukwinden met kans op schade

Niet alleen bij ons raasde storm Ciara over het land, ook het noordelijke deel van Frankrijk werd hard getroffen. Daar kwam één man om het leven.

Onze zuiderburen kregen te maken met windstoten van 100 km/h in het binnenland en tot 130 km/h aan de kust. Een 40-jarige man kwam om het leven toen hij met zijn brommer viel in de gemeente Drancy in het departement Seine-Saint-Denis. Volgens de politie gaat het om een ongeval dat veroorzaakt werd door de windvlagen. Honderden mensen moesten in de loop van de nacht gered worden voor mogelijke overstromingen.

Bij ons blijft het vandaag wisselvallig met buien, mogelijk met korrelhagel en enkele donderslagen. Dat meldt het KMI. Over het westen van het land zijn er soms opklaringen. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden. Er waait een vrij krachtige tot krachtige en aan zee soms een zeer krachtige wind uit west tot zuidwest. De rukwinden kunnen nog steeds oplopen tot 100 km/u.

In de nacht van maandag op dinsdag blijft het winderig en wisselvallig met sneeuwval op de Ardens hoogten. Minima tussen 0 en 6 graden. De westen- tot zuidwestenwind is nog steeds vrij krachtig tot krachtig, of aan de kust soms zeer krachtig. Er worden rukwinden van 70 tot 90 km/u verwacht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws