Wout Van Aert rechtuit over zijn horrorblessure: “Ik moet daar realistisch in zijn” Sport
Sport

Wout Van Aert rechtuit over zijn horrorblessure: “Ik moet daar realistisch in zijn”

Wout Van Aert rechtuit over zijn horrorblessure: “Ik moet daar realistisch in zijn”

Met de zege in Lille is de eerste overwinning in het veldrijden voor Wout Van Aert een feit. “Ik heb genoten van het thuiskomen”, liet hij achteraf weten.

De zege van zaterdag is zeker en vast een geweldige opsteker na een aantal moeilijke maanden. Had Van Aert zichzelf misschien het doel gesteld om zijn seizoen af te sluiten met een aantal top 5-plaatsen? “Nee, dat wilde ik niet. Maar het is wel een mooie stap. Ik ben op een maand tijd veel verbeterd."

"Het niveau dat ik haal is eigenlijk nog een grotere boost dan de overwinning op zich." Van Aert hoopt weer helemaal top te zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Dat is het doel, ja."

Realistischer

"Vorig jaar was ik dat tussen Milaan-San Remo en de E3 Harelbeke. En was ik in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix net dat tikkeltje over mijn top", geeft hij toe. "Zeker met die blessure lijkt het me nu realistischer om iets later te mikken. Ik wil wel degelijk ook goed zijn in die eerste koersen die ik rijd, hé. Maar ik mik erop om in de Heilige Week echt honderd procent te zijn."

Populair

Laatste nieuws