-->

Colruyt haalt smeersalade uit de rekken en waarschuwt klanten: “Eet zeker niet op, breng meteen terug”

Colruyt haalt smeersalade uit de rekken en waarschuwt klanten: “Eet zeker niet op, breng meteen terug”
Maandag 10 Februari 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Colruyt  I  

Warenhuisketen Colruyt heeft in een nieuwsbrief een serieuze waarschuwing voor zijn klanten.

Bij microbiologische controles bij de leverancier werd namelijk de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld in de smeersalade met balletjes met zwarte peper van het merk Boni Selection. Het gaat om de smeersalade met balletjes met zwarte peper van Boni Selection met houdbaarheidsdata 18/2/2020 en 25/2/2020.

Colruyt heeft in overleg met het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) beslist om het product uit de verkoop te nemen. Colruyt vraagt zijn klanten om de smeersalade met balletjes met zwarte peper van Boni Selection niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt dan terugbetaald. Intussen hebben alle betrokken winkels de producten uit de rekken gehaald. Het product is te koop in de versafdelingen van Colruyt België en Colruyt Luxemburg.

Symptomen

Besmetting door listeria kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel).

Ze doen zich meestal voor 2 tot 30 dagen na opname van listeria monocytogenes. Klanten die de balletjes gegeten hebben en voorgaande symptomen vertonen, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen en hem te melden dat ze dit product gegeten hebben.

TAGS  I  Colruyt  I  besmetting