Maandag 10 Februari 2020 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Vlaams Belang pleit voor het intrekken van kindergeld voor minderjarige criminelen

Vlaams Belang pleit voor het intrekken van kindergeld voor minderjarige criminelen

Op basis van cijfers die Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) onder ogen kreeg, stelt zij vast dat het aantal minderjarigen verdacht van een crimineel feit in stijgende lijn zit.

Wegens de verantwoordelijkheid van ouders van jeugddelinquenten pleit Vlaams Belang voor het schrappen van het kindergeld, en van hardleerse minderjarige criminelen met de dubbele nationaliteit dient de Belgische nationaliteit te worden ingetrokken, zegt Kamerfractieleider Barbara Pas.

In 2015 registreerde de politie nog 15.020 minderjarige verdachten. Drie jaar later, in 2018, is dat gestegen tot 17.163. Pas wijst erop dat de stijging zich vooral voordoet in de groep jongeren die niet over een Europese nationaliteit beschikt.

Alternatieve straffen

Vlaams Belang vindt dat jeugdcriminelen vaak nog te makkelijk wegkomen met een alternatieve straf, waarna ze gewoon weer doorgaan met hun criminele activiteiten. Maar de partij wijst ook op de verantwoordelijkheid van de ouders van hardnekkige jeugdcriminelen.

“Voor minderjarigen die zich bezondigen aan criminele activiteiten dient de kinderbijslag te worden geschrapt”, aldus Pas. “Van hardleerse minderjarige criminelen met de dubbele nationaliteit dient de Belgische nationaliteit te worden ingetrokken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  kinderbijslag