Marc Coucke brengt Anderlecht in problemen: "Puntenaftrek dreigt" Sport
Sport

Marc Coucke brengt Anderlecht in problemen: "Puntenaftrek dreigt"

Marc Coucke brengt Anderlecht in problemen: "Puntenaftrek dreigt"

Anderlecht zit financieel flink in de problemen. Paars-wit moet het verlies dringend terugdringen of komt ernstig in de problemen met de Financial Fair Play-regels.

Marc Coucke zorgde bij Anderlecht intussen al voor een kapitaalsverhoging van 27.330.000 euro. "Hun vorm van financiële doping is bijna opgebruikt", zegt Wim Lagae, sporteconoom van de KUL, in Het Laatste Nieuws. "Vandaar dat zij met Karel Van Eetvelt een nieuwe CEO hebben gehaald die ervoor zal moeten zorgen dat de operationele uitgaven 'matchen' met de inkomsten. De maximale kapitaalsverhoging over drie seizoenen mag immers niet meer dan 30 miljoen euro mag bedragen."

"Dit is een tussentijdse balans en een waarschuwing voor de clubs die op dit moment slecht scoren. De clubs die tegen 2021 niet in orde zijn met de regels van de FFP, zullen gesanctioneerd worden. Puntenaftrek of het beperken van kernspelers boven de 21 jaar zijn voorbeelden van straffen die kunnen worden opgelegd."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws