Dinsdag 11 Februari 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Verbazingwekkend nieuws over Wout Van Aert: “Onvoorstelbaar”

Verbazingwekkend nieuws over Wout Van Aert: “Onvoorstelbaar”

Basketbalster Ann Wauters was te gast in het radioprogramma ‘De Tribune’. Daar liet ze weten dat ze ferm onder de indruk is van wielrenner Wout Van Aert.

"Omdat we samen revalideerden, heb ik Wout persoonlijk leren kennen. Ik kan me nog heel goed herinneren dat hij de eerste keer binnenkwam na zijn zware val in de zomer”, zegt Wauters. “Hij mankte echt. Ik dacht bij mezelf: 'Oh Wout, jij hebt ook nog een lange weg af te leggen.' Ik heb dat wel enkel gedacht, ik heb hem dat toen niet gezegd."

"Ik heb hem weken aan een stuk zien trainen, terwijl ik zelf ook mijn oefeningen aan het doen was”, vervolgt Wauters. “Je zag dat hij supersnel vooruitgang boekte. Dat was indrukwekkend. Maar er is een groot verschil tussen oefeningen doen in een zaal, waar alles heel gecontroleerd is, en dan toch weer naar buiten gaan: voor hem in het veld, voor mij op een basketbalveld."

Onvoorstelbaar

Ook Sporza-wielerjournalist Carl Berteele was te gast in het programma. Deze bevestigt dat Van Aert veel voorligt op zijn schema: "Het is onvoorstelbaar. Ze hadden bij Jumbo-Visma een schema opgebouwd, toen hij geblesseerd raakte. De bedoeling was om weer fit te zijn tegen de Dauphiné, dat is in juni. Nu zeggen ze dat ze 2 maanden eerder mikken: hij zal er staan tijdens de aprilklassiekers”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport  I  Ann Wauters