-->

Gordon legt erg emotionele bekentenis af: “Ja, ik heb me daar schuldig aan gemaakt”

Gordon legt erg emotionele bekentenis af: “Ja, ik heb me daar schuldig aan gemaakt”
Dinsdag 11 Februari 2020 - 19:00   I   Foto: Instagram   I  Bron: RTL Boulevard  I  

Gordon (51) zat maandagavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in ‘De Wereld Draait Door’. Daar verontschuldigde hij zich voor een voorval dat al teruggaat tot 2013.

Zeven jaar geleden zetelde Gordon in de jury van ‘Holland’s Got Talent’. Toen daar een Aziatische zanger kwam optreden, vroeg hij zonder blikken of blozen aan de zanger of hij ‘nummer 39 met rijst’ ging zingen. Ook noemde hij het optreden achteraf een ‘sulplise’. In de maandagavondaflevering van ‘De Wereld Draait Door’ heeft hij hiervoor uitgebreid zijn excuses aangeboden.

"Enkele jaren geleden heb ik ook bepaalde grappen gemaakt waarvan je in onwetendheid denkt, dat kan wel. Ik heb er met heel veel mensen over gesproken in die tijd." Gordon maakt duidelijk zichzelf niet als racist te zien, ondanks de eerdere opmerkingen. "Ik heb respect voor alle bevolkingsgroepen”, klinkt het.

Diepe, diepe excuses

Wel realiseert Gordon zich dat hij mensen heeft gekwetst door zijn grappen. "Nu, maar ook de afgelopen jaren, realiseer je dat de mensen die hier aan tafel zitten daardoor geraakt en enorm gestigmatiseerd worden. Dus ja, ik heb me daar ook schuldig aan gemaakt en ik wil bij deze mijn diepe, diepe excuses aanbieden. En zorgen dat dit nooit meer gebeurt", besluit hij.