Woensdag 12 Februari 2020 - 11:30   I   door Redactie

'Marc Coucke irriteert Belgische (top)clubs met verrassend voorstel'

'Marc Coucke irriteert Belgische (top)clubs met verrassend voorstel'

Marc Coucke heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij zijn concurrenten. Tijdens de onderhandelingen over het nieuwe TV-contract kwam de voorzitter van RSC Anderlecht met een verrassend voorstel op de proppen. Een voorstel dat niet in goede aarde viel bij andere clubs.

"Niemand mocht er bij het nieuwe televisiecontract op achteruit gaan, was vrijdag bij de start een premisse. De huidige verdeelsleutel bewaren voor het nieuwe contract tot het bedrag van 80 miljoen, daarin kon iedereen zich vinden. De discussie ging over het extra bedrag: hoe verdelen we de 23 miljoen euro die het nieuwe contract oplevert? Gespreid over vijf jaar gaat dat over een bedrag van ruim 115 miljoen", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

"De G5 vond dat die som haar toekwam. Helemaal. De K11 waren het daarmee niet eens. Vooraf hadden ze 30 voor hen en 70 voor de G5 afgesproken. Na schorsing van de vergadering vrijdag was 20/80 een tweede geste. Van een Europese compensatie wilde de G5 dan vervolgens niet meer weten", voegt het weekblad er nog aan toe.

Coucke stuit op verzet

En dan was er nog het verrassende voorstel van Coucke. Die probeerde de plaats van Anderlecht, ondanks de moeilijke situatie waarin de club verkeert, in de G5 meteen veilig te stellen. "Marc Coucke verraste door commerciële argumenten aan te halen om zijn ploeg in de G5 te betonneren – onder meer volgers op sociale media – en wilde dat meteen voor vijf jaar zien vastgelegd. Daar was niet iedereen het mee eens", weet Sport/Voetbalmagazine.

Er zijn andere clubs die hopen om op termijn in de G5 te geraken, of om van die G5 een G6 of G7 te maken. Denk maar aan ambitieuze clubs als Antwerp en Charleroi. En wie weet zijn er nog anderen. En daarnaast zijn er teams van de huidige G5 die er beter voor zitten dan Anderlecht en van die verhoudingen gebruik willen maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  AA Gent  I  Charleroi  I  voetbal  I  sport