Woensdag 12 Februari 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Jean-Marie Dedecker wil geen trajectcontrole: "Het autoverkeer wordt al genoeg gecontroleerd"

Jean-Marie Dedecker wil geen trajectcontrole:

Het gemeentebestuur van Middelkerke verzet zich tegen een geplande trajectcontrole op de E40 in Middelkerke. Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) wil de bestuurders naar eigen zeggen niet nog meer pesten.

“Dat stuk autosnelweg kent heel weinig risicoverkeer”, zegt Dedecker in Het Nieuwsblad. “Daarom is zo’n maatregel er overbodig. Het autoverkeer wordt al genoeg gecontroleerd met flitspalen en andere snelheidscontroles. In Middelkerke werden er vorig jaar niet minder dan zeventienduizend boetes uitgeschreven, waarvan ruim vierduizend snelheidsovertredingen langs de Nieuwpoortlaan, ter hoogte van de OKAY-supermarkt."

"Als je weet dat de politie er maximum twintigduizend kan behandelen, dan zitten we al heel dicht bij onze limiet. Ik wil geen jacht maken op de autobestuurders, ook al uit menselijk oogpunt. Je moet een postbode die om 5 uur ’s morgens op een verlaten Lombardsijdelaan naar zijn werk rijdt, niet straffen als ie het gaspedaal wat te diep indrukt”, stelt Dedecker.

"Niets te zeggen"

"De burgemeester heeft over dat traject niets te zeggen”, reageert Veva Daniëls van de administratie Wegen en Verkeer. “Autosnelwegen vallen namelijk onder de bevoegdheid van de federale politie."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jean-Marie Dedecker