Woensdag 12 Februari 2020 - 16:09   I   door Redactie

Complete chaos rond TV-rechten: Pro League wil Gent én Antwerp uit competitie zetten

Complete chaos rond TV-rechten: Pro League wil Gent én Antwerp uit competitie zetten

De chaos is compleet. Woensdag onderhandelden de Belgische profclubs verder over de TV-rechten. Binnen de Pro League werd beslist om het bod van Eleven Sports te aanvaarden, maar er is alweer een nieuw probleem. AA Gent en Antwerp willen de TV-rechten van hun thuiswedstrijden zelf vermarkten.

Het Laatste Nieuws meldt dat Antwerp en AA Gent niet tevreden zijn met hoe alles is verlopen. De TV-rechten werden dan wel toegekend aan Eleven Sports, toch wil dat niet zeggen dat het Britse mediabedrijf de rechten van álle matchen al beet heeft. Antwerp en Gent willen hun rechten immers individueel verkopen.

Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk en de Pro League, probeerde deze namiddag de brokken te lijmen. Het dreigement van Antwerp en Gent is immers niet in goede aarde gevallen bij de overige 22 eersteklassers. Die overwegen nu om zowel Antwerp als Gent uit de competitie te gooien. Een drukkingsmiddel om het oorspronkelijke contract toch door te drukken. De vraag is wie uiteindelijk zal toegeven.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  sport  I  voetbal