Vrijdag 14 Februari 2020 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Sagan: "Vroeger had je Boonen en Cancellara, maar nu..."

Sagan:

Peter Sagan is 30 en zit al een tijdje in het peloton. Hij ondervindt dat er veel veranderd is intussentijd.

“Er is in die tien jaar veel veranderd”, aldus Sagan in Het Laatste Nieuws. “De manier van koersen is vandaag veel agressiever. Vroeger had je in de klassiekers Boonen en Cancellara, nu is het een grote anarchie. Ik weet niet of dat een voordeel of een nadeel is voor mij. De koers is in ieder geval harder te controleren nu.”

Sagan verwijst naar de nieuwe generatie, met Van der Poel, Evenepoel en Van Aert. "De jonge renners komen eraan. Zij breken de koers graag vroeg open. Dat is goed, maar het is ook hard. Het is niet evident om al die jaren dat hoge niveau te halen. Ik koers maar voor één reden: omdat ik wil winnen, maar vandaag ben ik vooral geïnteresseerd in de grote races, minder in de kleine koersen", zegt hij.

"Ook op dat vlak ben ik zelf veranderd. Je kan ook niet meer van januari tot november op hetzelfde niveau blijven doorgaan. Als renner heb je af en toe een break nodig, wat rust, om je dan weer voor te bereiden op de belangrijke koersen. Dat is iets wat je leert met de leeftijd.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Peter Sagan  I  sport