Bart De Wever in opspraak na opmerkelijke foto Politiek
Politiek

Bart De Wever in opspraak na opmerkelijke foto

Bart De Wever in opspraak na opmerkelijke foto

Bart De Wever (N-VA) was “bijzonder tevreden” na de gecoördineerde actie waarbij de criminele organisatie rond de Assyrische familie Y. werd opgerold. De familie trachtte invloed te te verwerven bij onder meer politie, stadsdiensten en politiek. “Dit toont nogmaals het gevaar van infiltratie, omkoping en intimidatie door criminele organisaties in officiële instanties”, zei De Wever.

Een dag later komt De Wever echter in opspraak. Ook hij ging immers op de foto met de gearresteerde zakenman Sahin Y., zo blijkt nu. De familie Y. onderhield nauwe banden met Melikan Kucam, het Mechelse gemeenteraadslid van N-VA.

Kucam was goed bevriend met de top van de N-VA. Daar betrok ook hij zijn schoonfamilie bij. Sahin Y. ging meermaals op de foto met de Antwerpse burgemeester De Wever.

Vorige zomer waarschuwde De Wever nog voor infiltratie van de drugsmaffia in de Antwerpse politiek. Het is dan ook opmerkelijk dat hij meermaals op de foto ging met Sahin Y.

De Wever reageert

“Ik bezoek voortdurend mensen en gemeenschappen. So what? De politie heeft me eens een foto getoond van mij en een dealer: die had hij genomen tijdens zijn... inburgeringsceremonie”, reageert De Wever zelf.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws