Vrijdag 14 Februari 2020 - 15:30   I   door Redactie

De Vlieger is het kotsbeu en haalt keihard uit: “Je kent er geen zak van!”

De Vlieger is het kotsbeu en haalt keihard uit: “Je kent er geen zak van!”

Geert De Vlieger heeft donderdagavond zwaar uitgehaald. De analist maakte na afloop van de topper tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk gehakt van de arbitrage in ons land.

Een zichtbaar geïrriteerde De Vlieger kon er vlak na Antwerp-Genk met zijn verstand niet bij dat Genk geen strafschop had gekregen na een duidelijke duwfout op Junya Ito. “Dit was een clear error. De VAR had moeten ingrijpen”, aldus De Vlieger in de studio van Play Sports.

“Als men het VAR-busje in België niet beter gaat gebruiken of de videorefs niet beter gaan aansturen en zeggen wat ze moeten doen, dan moeten ze ermee stoppen en die mensen uit het busje halen.”

"Als je zoiets verkondigt, moet je maken dat je weg bent"

“Ik las deze week nog de uitleg over de duwfout van Dessoleil op Deschacht. De bazen van de arbitrage spraken van een ‘normal football contact’. Wellicht zullen ze nu weer met zo’n uitleg op de proppen komen. Tja… Als je zoiets van bovenaf verkondigt, moet je maken dat je weg bent. Dan heb je daar niets te zoeken”, toonde De Vlieger zich erg kritisch.

“Ze zullen nu wellicht zeggen dat die duwfout op Ito geen clear error is. Dat toont dan nog maar eens aan dat ze er geen zak van kennen”, was de gewezen doelman nog niet klaar met zijn betoog. “Het ergste is dat het al februari is, hé. Maar als je aan de top mensen hebt die niet over de juiste competenties beschikken om iets met deze fases te doen, dan krijg je deze willekeur.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Antwerp  I  voetbal  I  sport