Vrijdag 14 Februari 2020 - 13:56   I   Bron: HLN/Focus WTV  I   door Redactie

Vechtersbazen slaan 14-jarige jongen met autisme in elkaar, slachtoffer durft niet meer naar school

Vechtersbazen slaan 14-jarige jongen met autisme in elkaar, slachtoffer durft niet meer naar school

De politie is een onderzoek gestart naar een vechtpartij in Roeselare. Die vond eergisteren plaats. Een licht autistische jongen van 14 werd er in de buurt aangevallen door een jongen van 18. Alles werd ook gefilmd en die video gaat viraal op de sociale media.

De feiten speelden zich woensdagmiddag in de buurt van het station van Roeselare af. Het slachtoffer is een jongen van 14, Tyvano V., uit Izegem die school loopt in het BuSo Sint-Idesbald in Roeselare.

De dader is een jongen van 18 van Tsjetsjeense afkomst. Ze lopen beiden school in BuSo Sint-Idesbald. Donderdagavond diende het slachtoffer klacht in bij de politie.

De zus van het slachtoffer klaagt de feiten aan op HLN.be. "Mijn broer is licht autistisch en heeft een ADHD-stoornis”, vertelt zus Stefanie (31). “De daders namen zijn gsm af en lokten hem mee naar een verlaten steegje achter het station. Aan enkele garageboxen aan de achterkant van het station, kreeg hij slagen en schoppen, naar verluidt van een 18-jarige jongen die er plezier in schept weerloze slachtoffers te zoeken en er filmpjes van te laten maken. Met die filmpjes schept hij dan op over zijn gevechtstechnieken."

Bang

Tyvano heeft het bijzonder moeilijk na de vechtpartij. Hij durft zelfs niet meer naar school te gaan. "Hij is te bang”, zegt zijn zus. “Bovendien heeft hij last van zijn maag.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tyvano v.  I  Roeselare