Vrijdag 14 Februari 2020 - 19:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Koen Geens biedt ontslag aan bij koning, nieuwe verkiezingen dichterbij dan ooit

Koen Geens (CD&V) heeft zijn ontslag aangeboden als koninklijk opdrachthouder. De koning heeft dat ontslag aanvaard. Wat de volgende stap wordt in de zoektocht naar een federale regering is nog onduidelijk. Maandag zal de koning opnieuw consultaties aanvatten.

Koen Geens biedt ontslag aan bij koning, nieuwe verkiezingen dichterbij dan ooit

De koning onderneemt actie na de uitlatingen van PS-voorzitter Paul Magnette deze ochtend. Hij zei dat hij het beu is om te onderhandelen met N-VA. "We hebben niets gemeen en zullen ook geen gedwongen huwelijk aangaan”, verklaarde hij.

Ecolo doet een oproep voor een regering zonder N-VA. "De burgers willen snel een regering. Laten we overstappen op plan B voor België en de uitdagingen van vandaag aanpakken", schrijft Ecolo. De Franstalige groenen stippen aan dat er 223 dagen gepasseerd zijn "waarin een regering met N-VA werd geforceerd" en 34 dagen "waarin een andere formule zonder N-VA werd geprobeerd".

Verkiezingen

Het is moeilijk om te voorspellen wat er nu gaat gebeuren. Wat wel vast staat, is dat nieuwe verkiezingen wel weer een stap dichterbij zijn gekomen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Koen Geens