Anuna De Wever spreekt duidelijke taal: “De vooruitgang maakt mijn toekomst kapot” Royalty
Royalty

Anuna De Wever spreekt duidelijke taal: “De vooruitgang maakt mijn toekomst kapot”

Anuna De Wever spreekt duidelijke taal: “De vooruitgang maakt mijn toekomst kapot”

Anuna De Wever zal nooit meer op een vliegtuig stappen. Dat meldt ze in een interview met Het Laatste Nieuws. Te schadelijk voor het klimaat, klinkt het.

"Ik ben opgegroeid in een wereld waarin mensen vier keer per jaar voor een verlengd weekend en voor geen geld naar Barcelona vliegen. Dat soort korte citytrips is zo schadelijk”, zegt De Wever. “En dus nee, ik ga nooit meer vliegen. Ik heb niet voor niets maanden op die zeilboot naar Chili gezeten. Dat was een statement. Om dan vast te stellen dat Zuhal Demir (Vlaams minister van Klimaat, nvdr.) op een vliegtuig naar Madrid is gestapt."

“Eigenlijk zijn zulke trips niet meer gepermitteerd. Toch niet als je dat vier, vijf keer per jaar doet, telkens voor enkele dagen”, vertelt ze. “We moeten niet minder reizen, we moeten meer maar duurzamer reizen. Tegenwoordig sta je in twee uur aan de andere kant van Europa. Dat is niet normaal."

Geen alternatief

Naar de uitleg dat dit een gevolg is van de vooruitgang die in de wereld geboekt wordt, heeft De Wever geen oren. “Dat soort vooruitgang maakt mijn toekomst kapot. Face it. Er is geen alternatief. Het moet veranderen. Of je daar nu zin in hebt of niet", besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws