Zaterdag 15 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: The Mirror  I   door Redactie

Prins Harry en Meghan Markle maken de afstand met Brits Koningshuis nog groter: “Ze waren volledig in shock”

De Britse media melden dat Harry en Meghan hun eigen personeel binnen het Britse koningshuis hebben ontslagen.

Prins Harry en Meghan Markle maken de afstand met Brits Koningshuis nog groter: “Ze waren volledig in shock”

Vijftien medewerkers kregen naar verluidt in januari hun ontslag, nadat het koppel bekend had gemaakt dat ze een stap terug deden binnen het koningshuis. “Ze wilden het face to face aan hun personeel vertellen nog voor ze naar het buitenland vertrokken”, weten goed ingelichte bronnen.“

Gezien Meghan en Harry een stapje terug zetten, is een kantoor in Buckingham Palace niet meer nodig”, klinkt het. “Alles moet nog gefinaliseerd worden en er wordt naar oplossingen gezocht voor bepaalde werknemers, maar er zullen inderdaad veel ontslagen vallen."

Moeilijke tijden

“Het team was volledig in shock toen ze het nieuws over de Megxit te horen kregen”, zegt dezelfde bron. “De meesten aanvaardden meteen hun lot, en steunen de royals in hun beslissing. Ze zijn ook onderling erg close, want het was maar een klein team. Ze helpen elkaar door deze moeilijke tijd heen."

Sommige ontslagen zijn erg pijnlijk. Clara Loughran verzorgde al jaren de communicatie van prins Harry en prins William voor Meghan opdook, maar ook zij komt nu op straat te staan. Ze reisde onder meer mee op hun officiële reizen en is lid van de Royal Victorian Order, en eer die alleen de meest gerespecteerde leden van het koninklijke personeel toekomt."

“Deze ontslagen getuigen niet van veel loyaliteit”, haalt de insider de schouders op. “Bepaalde personen zijn erg aangedaan door het verlies. Ze hadden niet gedacht dat zíj moesten vertrekken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Meghan Markle  I  prins Harry  I  shownieuws