Zaterdag 15 Februari 2020 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

CD&V-voorzitter Coens erg teleurgesteld in PS en N-VA: “Net als er gekust moest worden, loopt het lief weg”

CD&V-voorzitter Joachim Coens was zaterdagochtend te gast in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Hier zegt hij een serieuze kater te hebben overgehouden aan valentijn.

CD&V-voorzitter Coens erg teleurgesteld in PS en N-VA: “Net als er gekust moest worden, loopt het lief weg”

Vrijdag nam Koen Geens (CD&V) ontslag als koninklijk opdrachthouder. Een regering met de PS én de N-VA bleek definitief onmogelijk, stelde Geens vast. Na alle inspanningen van CD&V komt dat als "een domper", zegt Coens: "We hebben een kater overgehouden aan Valentijn. Op het moment dat er moest gekust worden, loopt het lief weg. Ik vind dat ongelooflijk."

"Aan tafel was men serieus aan het praten", aldus Coens. "Om de grote uitdagingen aan te kunnen en voor de stabiliteit van het land, moeten we best meerderheden in beide taalgroepen hebben", zegt hij. Om een meerderheid aan Vlaamse kant te hebben, moet N-VA in de federale regering zitten."

Voor Coens zijn nieuwe verkiezingen geen oplossing. “Je moet op alles voorbereid zijn, maar de mensen hebben in mei gestemd en ze hebben de kaarten gelegd. Het is aan ons om die kaarten te gebruiken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Joachim Coens  I  CD&V  I  PS  I  N-VA