Zaterdag 15 Februari 2020 - 18:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Bijzonder emotioneel afscheid van verongelukte Jasper Horsting (31): “Ons hart huilt”

Eerder deze week kwam de 31-jarige Jasper Horsting uit Arendonk om het leven na een dramatisch verkeersongeval. De dader pleegde vluchtmisdrijf.

Bijzonder emotioneel afscheid van verongelukte Jasper Horsting (31): “Ons hart huilt”

Zaterdagnamiddag namen meer dan duizend mensen afscheid van Jasper in de Sint-Jozefskerk in Arendonk. Familie, vrienden, buren en scouts kwamen allen naar voren om een kaars aan te steken bij de urne van Jasper. “Ons hart huilt van heimwee”, klonk het bij de familie. “Heimwee naar jouw aanwezigheid op familiefeestjes. Heimwee naar de geur van de wafels waarvan jij destijds het recept had weten te bemachtigen van onze moemoe.  We zouden je zo graag nog eens aanraken, maar de heimwee doet zo’n pijn."

Maar de meest ontroerende woorden kwamen van zijn zus Sien. “Gij een zus van de Jasper? Dat zou je ook niet zeggen. Hoe vaak heb ik dat wel niet gehoord en ergens klopt het ook wel. Jij bent iemand met duizend talenten. Jij leeft vollen bak. Jij had plezier als de anderen plezier hadden."

Duveltje

“Je brengt mensen samen, zelfs vandaag nog”, vervolgde Sien. “Hoe doe je dat toch. Jij hebt er altijd voor gezorgd dat niemand iets te kort kwam. Toen we alle twee uit huis waren, werden we eigenlijk twee handen op één buik. Regelmatig stuurden we berichtjes naar elkaar over een receptje of een lekker drankje. Ik proost vandaag op u. En ik beloof: in het juiste glas. En drink jij nu maar een Duveltje daarboven. Die zal er wel klaar staan."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jasper Horsting  I  ongeval  I  vluchtmisdrijf