Play-off 1 wellicht definitief weg voor Anderlecht na nederlaag bij KV Mechelen Sport

Play-off 1 wellicht definitief weg voor Anderlecht na nederlaag bij KV Mechelen

Anderlecht mag Play-off 1 allicht definitief vergeten. Paars-wit verloor bij rechtstreeks concurrent KV Mechelen met 2-0.

Anderlecht speelde in de eerste helft nochtans niet onaardig. Michel Vlap scoorde zelfs, maar stond bij die goal nipt buitenspel. Het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd.

Het kantelde echter na een domme tweede gele kaart voor Jérémy Doku. Daardoor moest Anderlecht met tien verder in de tweede helft. Meteen na de rust scoorde Malinwa de 1-0. Die kwam er via Hairemans. Nadien maakte de jonge Aster Vranckx er ook nog 2-0 van, waarna de boeken helemaal dicht mochten.

Cercle op dreef

Cercle Brugge pakte drie erg belangrijke punten in de degradatiestrijd bij Sint-Truiden. De vereniging won met 0-1 na een goal vna Hoggas. Cercle heeft nog drie punten achterstand op Waasland-Beveren en vier op Oostende. Kortrijk won met 0-3 bij KVO.