Tottenham wint ruim dankzij uitblinker Vertonghen, Real op een diefje Sport
Sport

Tottenham wint ruim dankzij uitblinker Vertonghen, Real op een diefje

Tottenham Hotspur staat al met één been in de kwartfinales van de Champions League. Het won in eigen huis - na een fantastische tweede helft en topprestatie van Jan Vertonghen - met 3-0 van Borussia Dortmund. Real Madrid won dan weer op een diefje met 1-2 op het veld van Ajax.

Tottenham-Borussia Dortmund 3-0

Tijdens de eerste helft keken beide teams de kat uit de boom, maar aan het begin van de tweede helft was het meteen raak voor Tottenham. Son legde een voorzet van Vertonghen, die op de linkerflank speelde in een defensie met vijf, prachtig binnen

In de absolute slotfase trapte Vertonghen zelf nog raak en stond het 2-0. Luttele minuten later maakte de ingevallen Llorente er zelfs nog 3-0 van door een corner van Eriksen binnen te koppen. En zo staan Witsel en Dortmund in de return voor een erg moeilijk opdracht.

Ajax-Real Madrid 1-2

In de eerste helft kwam Ajax op voorsprong tegen een flauw Real Madrid, maar de VAR kwam tussenbeide en keurde het doelpunt af wegens buitenspel van Tadic. Gelukkig voor Courtois, want hij zag er niet al te best uit bij de goal.

Op het uur volgde er een nieuwe koude douche voor Ajax, want op aangeven van Vinicius maakte Benzema er 0-1 van. De Amsterdammers gaven niet op en via Ziyech werd het nog 1-1. Toch trok Real uiteindelijk aan het langste eind. De ingevallen Asensio tekende nog voor de winnende treffer.