-->

Storm Dennis richt veel schade aan, dak van drie huizen weggeblazen in Merksem

Storm Dennis richt veel schade aan, dak van drie huizen weggeblazen in Merksem
Zondag 16 Februari 2020 - 17:18   I   Foto: ATV   I  Bron: HLN/KMI/ATV  I   door Redactie

Dennis is officieel een Belgische storm. Voor de kust van België is immers 9 Beaufort gemeten. Dat is de voorwaarde om van een storm te kunnen spreken. Er worden rukwinden van 80 km/u tot lokaal 100 km/u verwacht. De FOD Binnenlandse Zaken heeft ook noodnummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende oproepen.

De Gentse brandweer heeft de omgeving van het Spinmolenplein preventief afgesloten. Er is gevaar voor vallende brokstukken. De bekende schutterstoren op de Grote Markt in Zelzate heeft opnieuw zware stormschade opgelopen. Dit keer kwam een stuk van de voorkant van de bijna 100 jaar oude toren los.

Dak weg

In Weerde is een deel van de gevel van een woning weggeblazen. Heel wat bakstenen belandden op de stoep. In Merksem werd het dak van drie huizen weggeblazen.

"Vanavond trekt de regenzone snel verder door het land en verlaat ons land rond middernacht via het oosten. In het tweede deel van de nacht kunnen er nog enkele buien vallen maar op de meeste plaatsen wordt het droog en komen er opklaringen. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het centrum van het land. De wind wordt geleidelijk matig in het binnenland en blijft vrij krachtig tot krachtig aan de kust. Eerst nog tijdelijk rukwinden tot 90 km/u, achter de regenzone afnemend met nog pieken tot 50 km/u."

TAGS  I  Storm Dennis  I  KMI