Zondag 16 Februari 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Zevende Dag  I   door Redactie

Verbitterde Koen Geens haalt hard uit naar PS: "Dit verdient niemand"

Koen Geens (CD&V) heeft hard uitgehaald naar PS-voorzitter Paul Magnette in De Zevende Dag. Die zei 'nee' tegen verdere onderhandelingen met N-VA.

Verbitterde Koen Geens haalt hard uit naar PS:

"Ik was ervan overtuigd dat ik het vertrouwen had van de twee belangrijkste partijen (PS en N-VA). Mij nu komen zeggen dat er niets gemeenschappelijks was, wel dan moet ik wel heel slecht geluisterd hebben", aldus Geens.

Hij haalt fel uit naar Paul Magnette. "Ik ben een beetje ontgoocheld omdat ik dacht dat ik het vertrouwen had om het te proberen. Ik had toch graag een iets elegantere sortie gekregen dan de ezelsstamp van vrijdagmorgen. Dat verdient niemand."

CD&V

Ook over de berichtgeving over zijn partij is Geens niet te spreken. "Mijn partij is de beste partij die er is. Iedereen schrijft nu dat CD&V de sleutel in handen heeft, maar we zijn voor het eerst actief betrokken zes maanden nadat ze begonnen zijn."

"Wij zijn geen passe-partout, wij zijn niet de dweil van de Wetstraat", ging Geens verder. "Als men wil praten, dan zal men moeten praten over de ethische en communautaire thema's. Ons land houdt het niet zonder dat men een grondig akkoord bereikt over die communautaire thema's. Dat moet niet nu, maar tegen de volgende verkiezingen. Maar wie nu gokt op de verkiezingen, omdat Koen Geens gezegd heeft dat paars-geel niet mogelijk is, speelt met de voeten van het land en met de voeten van de CD&V."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Koen Geens  I  Paul Magnette