Zondag 16 Februari 2020 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Zevende Dag  I   door Redactie

Tom Van Grieken (Vlaams Belang): "Wanneer zegt de Vlaming eens 'J'en ai marre?"

Tom Van Grieken (Vlaams Belang):

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken pleit voor nieuwe verkiezingen. "Deze situatie kan niet blijven duren. Iedereen is al vergeten dat er verkiezingen geweest zijn en dat de Vlaming een duidelijk signaal gegeven heeft: een rechtser en een Vlaamser beleid", zegt hij in De Zevende Dag.

Het land werkt niet meer en dat toont Vlaams Belang aan, meent Van Grieken. "We zijn de enige partij die de vinger op de wonde durft te leggen en die zegt dat dit Belgische systeem niet meer werkt. Een politicus die nooit klaar is voor verkiezingen is een slechte politicus. Een politicus die bang is voor verkiezingen is als een zwemmer die bang is voor water. Al kan ik begrijpen dat sommige partijen liever geen verkiezingen willen."

De 'j'en ai marre' die Paul Magnette uitsprak, valt ook niet in goede aarde bij Van Grieken. "Wanneer zegt de Vlaming eens: "J'en ai marre"? Wanneer hij ieder jaar 2.000 euro aan Wallonië betaalt, wanneer een Vlaamse stem minder waard is dan een Waalse? Bij de laatste verkiezingen haalde mijn partij 800.000 stemmen, de PS haalde er 200.000 minder, maar heeft vier zetels meer. De PS is incontournable in België, maar het Vlaams Belang mag men opzij zetten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang