Maandag 17 Februari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Canvas  I   door Redactie

SP.A-voorzitter Conner Rousseau: “We zouden iedereen moeten opsluiten in een bungalow tot er een coalitie is”

SP.A-voorzitter Conner Rousseau: “We zouden iedereen moeten opsluiten in een bungalow tot er een coalitie is”

Conner Rousseau is niet te spreken over het veto van PS-voorzitter Paul Magnette. Volgens Rousseau is het een zoveelste mislukking bij de regeringsvorming.

"We zijn al meer dan 8 maanden verder sinds de verkiezingen en elke mislukking is er uiteindelijk een te veel. De mensen zijn het beu”, is de SP.A-voorzitter hard. “Je krijgt het gewoonweg niet meer uitgelegd. Het zou eigenlijk over de inhoud moeten gaan en er moet niet gegooid worden met veto's. We moeten aan de toekomst beginnen denken."

"Geens zijn verdienste was dat hij sereen heeft gewerkt én dat hij vertrouwen heeft proberen te creëren”, gaat Rousseau verder. “Maar wij hebben wel nog enkele bezorgdheden over een sociale ommekeer. Daarom zaten óók wij nog wat op onze honger. Ik heb dat intern besproken met Koen Geens en er kon over gepraat worden. Het was een ‘work in progress’, het was niet te nemen of te laten."

Centerparcs-conclaaf

Met de N-VA samenwerken zal niet simpel zijn, weet Rousseau, maar ze sluiten een samenwerking ook niet uit. “Misschien moeten we eens kijken naar enkel de inhoud die losstaat van de samenstelling”, zegt hij. “Je kan volgens mij op twee manieren coalities vormen: je kan beginnen met kijken naar de samenstelling en daaruit vloeit inhoud voort of het omgekeerde. Misschien moeten we een soort "Centerparcs-conclaaf" verzinnen: We sluiten iedereen op in een bungalow tot er een coalitie is."

Nieuwe verkiezingen zullen volgens Conner Rousseau niets oplossen. De partijen zullen nog verder uit elkaar staan. Maar als ze er uiteindelijk komen, dan is SP.A er klaar voor. De verkiezingen zullen gaan over de manier waarop politiek werkt. Men zegt nu vooral dat België niet werkt, maar het is eigenlijk het politieke systeem dat niet werkt", besluit hij.

TAGS  I  Conner Rousseau  I  verkiezingen  I  SP.A  I  N-VA