Voor Theo Francken is de maat vol: “We kunnen niet blijven tolereren dat de PS ons de les spelt” Politiek
Politiek

Voor Theo Francken is de maat vol: “We kunnen niet blijven tolereren dat de PS ons de les spelt”

Voor Theo Francken is de maat vol: “We kunnen niet blijven tolereren dat de PS ons de les spelt”

Theo Francken (N-VA) was maandagochtend te gast in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Daar haalde hij flink uit naar de PS.

"De eerste honderd dagen na de verkiezingen wilde de PS niet aan tafel met de N-VA, en nu ze het toch deed, blijkt het allemaal maar voor de schijn en deelt ze een forse ezelstamp uit aan Koen Geens en de N-VA”, zegt Francken. Hij roept de Vlaamse partijen dan ook op tot eendracht in de federale onderhandelingen.

“We kunnen toch niet blijven tolereren dat de PS haar dictaat aan ons blijft opleggen, dat ze ons de les komt spellen terwijl wij al jaar en dag de facturen betalen. Dat stopt toch wel ergens”, aldus het N-VA-kopstuk. “Als de Vlamingen nu de hakken niet in het zand zetten, komt er een regering zonder Vlaamse meerderheid en dat willen we zeker niet."

Vol in de arena

Francken zegt dat de N-VA bereid is haar verantwoordelijkheid op te nemen. “Maar ik heb geen schrik van nieuwe verkiezingen. Wij sturen niet aan op verkiezingen, maar als ze er komen nemen we de handschoen op en gaan we vol in de arena”, klinkt het strijdvaardig.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws