Maandag 17 Februari 2020 - 13:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: Zita  I   door Redactie

Mogelijk wolvenwelpjes op komst van wolf August en wolvin Noëlla

De kans is groot dat er wolvenwelpjes op komst zijn. Het paarseizoen van de wolven is volop aan de gang en wolf August en wolvin Noëlla zijn al een paar keer samen gespot.

Mogelijk wolvenwelpjes op komst van wolf August en wolvin Noëlla

Vorige maand nog werden de wolven samen gezien op het militair domein van Hechtel-Eksel. Boswachter Eddy Ulenaers van Natuur en Bos zegt dat het erg moeilijk is om in te schatten of er welpjes op komst zijn, maar als ze paren gaat het snel. “Na de bevruchting duurt het maar 63 dagen en dan gaan wolven werpen."

Om een nest te maken gebruiken wolven graag en soort van kuil of gracht. Zo zitten ze afgeschermd van wind en regen. “De kuil die ontstaat bij de wortels van een omgevallen boom is de ideale locatie. Door de hevige storm Ciara die afgelopen week door ons land raasde, zijn er in het gebied van de wolven veel bomen omgevallen. Dat is voor hen zeer gunstig om een nest te maken”, aldus Ulenaers.

Naya

Voor wolf August zou het niet de eerste maal zijn dat hij bijna voor een nageslacht zorg. Zijn vorige partner, Naya, was drachtig toen ze werd gedood. Boswachter Ulenaers maakt zich nu vooral zorgen over het verkeer: “Er zijn al verschillende meldingen binnengekomen dat de wolf de weg oversteekt. Ik hoop dat de ze niet verongelukken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Hechtel-Eksel  I  wolf  I  August  I  Noëlla