Sergio Ramos uit de bocht, UEFA grijpt in Sport
Sport

Sergio Ramos uit de bocht, UEFA grijpt in

Sergio Ramos uit de bocht, UEFA grijpt in

Sergio Ramos heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Tegen Ajax pakte de Spaanse verdediger in de 89ste minuut al dan niet een bewuste gele kaart. Omdat hij al op scherp stond, is hij daardoor geschorst voor de return tegen de Amsterdammers.

Slim gezien, zou je toch zeggen. Real won de heenmatch met 1-2 en mist de terugwedstrijd tegen Ajax. Dat kan je wel hebben bij die tussenstand. Ramos verklaarde achteraf ook dat hij de gele kaart bewust pakte. "Dit was iets wat ik vooraf al in gedachten had, bij een gunstige stand", zei hij tegenover El Chiringuito. "Het heeft niets met onderschatting van Ajax te maken, maar soms moet je dit soort beslissingen nemen."

Dom. Je mag immers niet bewust een gele kaart pakken, anders kan de UEFA je schorsen. Dat moet Ramos ook beseft hebben, waarna hij op Twitter een heel ander geluid liet horen. "Ik wil graag duidelijk maken dat ik die gele kaart niet bewust heb gepakt. Het doet mij veel pijn dat ik de return vanaf de tribunes moet bekijken", liet de verdediger optekenen.

De UEFA komt nu mogelijk in actie. De Europese voetbalbond wil een dergelijke actie voortaan strenger bestraffen met één wedstrijd extra schorsing. Daardoor wacht Ramos nu mogelijk dus een zwaardere straf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws