Dinsdag 18 Februari 2020 - 12:30   I   Foto: Instagram  I   Bron: Story  I   door Redactie

Karen Damen enorm enthousiast over één van haar collega’s bij 'Familie': “Wat een schatje”

Karen Damen enorm enthousiast over één van haar collega’s bij 'Familie': “Wat een schatje”

Karen Damen is vanaf maandagavond te zien als Vanessa in ‘Familie’. Als verpleegster in het woonzorgcentrum heeft ze veel scènes met de oudere acteurs.

Niet dat Karen daar een probleem van maakt. Wel integendeel, ze lijkt het enorm naar haar zin te hebben met de oude garde. “Met Jaak was het vanaf de eerste minuut lachen, en Ray is een schatje”, zegt de actrice. “De mama van mijn nicht blijkt al twintig jaar zijn vaste pedicure te zijn en hij kent ook veel van mijn docenten aan Studio Herman Teirlinck. We hebben dus veel om over te babbelen."

Ook voor Annie Geeraerts, die al sinds de begindagen de rol van de bomma op zich neemt, haalt Karen Damen de loftrompet boven. “Annie voelt dan weer bijna als mijn eigen bomma. Ze is 93, maar wat een levenslust”, klinkt het vol bewondering.

Niets dan lof

Al heeft de actrice wel veel bewondering voor verplegend personeel, toch zou een job als verpleegkundige niets voor haar zijn. “Mijn eigen grootvader heeft in een woonzorgcentrum gezeten, en ik heb niets dan lof voor de liefde waarmee hij daar verzorgd is. Die was wel wederzijds, en ik denk dat je door dat contact met patiënten wel van een dankbare job kunt spreken. Maar langsgaan bij mensen die ziek zijn en afzien… Dat zou ik niet kunnen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Familie  I  shownieuws  I  Karen Damen