Dinsdag 18 Februari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: De Grote Plaat  I   door Redactie

Merkwaardige onthulling over Mathieu van der Poel : “Dit is heel belangrijk voor hem”

Woensdag 19 februari begint Mathieu van der Poel aan zijn wegseizoen tijdens de Ronde van Algarve. In de podcast ‘De Grote Plaat’ praar Michel Cornelisse, ploegleider bij Alpecin-Fenix, over de Nederlandse veelwinnaar.

Merkwaardige onthulling over Mathieu van der Poel : “Dit is heel belangrijk voor hem”

Het is geweten dat van der Poel bekend staat als een speelvogel, zowel op als naast de fiets. “In de gesprekken voor een wedstrijd is hij serieus, tot alle belangrijke dingen gezegd zijn en voor hem het leuke gedeelte begint”, zei Christoph Roodhooft vorige week nog bij Cycling Weekly.

Michel Cornelisse kan dat alleen maar beamen. Hij is ook vaak het pispaaltje in de Whatsapp-groep, als hij een keer verloren heeft bijvoorbeeld. Dan wordt hij beetgenomen, maar de andere keer doet hij zelf net zo hard mee. Het is een eenvoudige jongen."

Niet makkelijk

Wat opvallend is: de Nederlandse kampioen deelt soms de borden met eten uit bij zijn ploeg. “Het is iets kleins, maar het is wel iets waar ik op let”, zegt de ploegleider. “Ik zie een Valverde dat niet direct doen. Die heeft toch nog iets speciaals binnen de ploeg."

Cornelisse geeft ook aan dat hij van der Poel tijdens een wedstrijd vooral zijn eigen ding laat doen. “Hij is niet makkelijk te coachen, maar dat doe ik dan ook niet”, zegt hij. “Ik vind het belangrijk dat renners van zijn generatie fouten durven te maken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport