Anderlecht-fans komen in opstand tegen bestuur: "Dit tolereren wij niet" Sport
Sport

Anderlecht-fans komen in opstand tegen bestuur: "Dit tolereren wij niet"

Anderlecht-fans komen in opstand tegen bestuur: "Dit tolereren wij niet"

De fans van Anderlecht zijn boos. Mauves Army, de Ultras van RSC Anderlecht, heeft in een open brief uitgehaald naar het bestuur. De sfeergroep verwijt de club niet in beroep te zijn gegaan tegen de sanctie die werd opgelegd na de wedstrijd tegen Club Brugge.

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond besliste om Anderlecht te sanctioneren na het bommetje dat werd gegooid richting Simon Mignolet in de wedstrijd tegen Club Brugge. RSCA moet een boete van 5.000 euro betalen en de Noordtribune wordt voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem gesloten.

Mauves Army heeft zijn plaats in die vakken. Die fans zijn dan ook erg teleurgesteld in de club. “Wij voelen ons bedrogen door deze beslissing”, staat in een open brief op hun Facebookpagina. “Wij kunnen niet tolereren dat de schuld van alle feiten die worden gepleegd achter het doel in onze schoenen wordt geschoven. Door de straf van de Geschillencommissie te aanvaarden, corrigeren jullie een actie van een individu die ten koste gaat van duizenden supporters die de ploeg steunen."

Communicatie

De club liet bovendien weten dat ze niet kon investeren in "positieve zaken" door de vele boetes. Ook daar zijn de supporters hoegenaamd niet over te spreken. “Die som geld is niets in vergelijking met de tientallen miljoenen die de afgelopen jaren geïnvesteerd zijn in transfers en salarissen van spelers. Het geld had beter kunnen geïnvesteerd worden in de communicatie- en scoutingcel van onze club.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws