Michel Wuyts doet straffe uitspraken over Thibau Nys: “Ik ben hier rotsvast van overtuigd” Sport
Sport

Michel Wuyts doet straffe uitspraken over Thibau Nys: “Ik ben hier rotsvast van overtuigd”

Michel Wuyts doet straffe uitspraken over Thibau Nys: “Ik ben hier rotsvast van overtuigd”

Naar aanleiding van het einde van het veldritseizoen blikt Michel Wuyts bij Sporza even terug op zijn favoriete momenten. Vooral Thibau Nys blijkt een heel goede indruk na te hebben gelaten.

"Thibau Nys wordt al een tijd afgeschilderd als de verlosser van het Vlaamse land. Daar ben ik lang terughoudend in geweest", zegt Wuyts, "maar wat ik dit seizoen gezien heb, heeft me overtuigd dat hij over 2 à 3 jaar zijn plaats zal innemen bij de betere profs."

"Dit seizoen heb ik gemerkt dat Thibau Nys consequent stappen zet”, vervolgt de wielercommentator. “De Nys van vorig seizoen was er een die alle kunstjes tot in de virtuositeit beheerste, de Nys van dit seizoen speelt al eens zijn eindsprint uit."

"Als Nys al geen gewiekste aanval heeft geplaatst, want daar is hij meesterlijk in", aldus Wuyts. "Halfweg versnelt hij en blijft hij ook weg, zoals op het WK. Nys heeft meer volume gekregen", vindt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws