Dinsdag 18 Februari 2020 - 19:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Radio 1  I   door Redactie

Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij familie van Tine Nys: “Dan toch om het geld te doen?”

Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij familie van Tine Nys: “Dan toch om het geld te doen?”

De familie van Tine Nys tekent dan toch cassatieberoep aan tegen de vrijspraak van drie dokters op het euthanasieproces. Ze vinden dat er tegenstrijdigheden inzitten.

De rechters zouden dus toch nog kunnen oordelen dat de artsen wel degelijk fouten hebben gemaakt en dat ze schadevergoedingen moeten betalen. De vrijspraak staat echter vast. Jef Vermassen zegt in ‘De Ochtend’ dat hij zich serieuze vragen te stelt bij deze beslissing van de familie van Tine Nys.

Al maakt de topadvocaat, die psychiater Lieve Thienpont bijstond, zich geen zorgen. "De jury heeft mijn cliënte over de hele lijn vrijgesproken en zeer duidelijk gesteld dat ze geen enkele fout heeft gemaakt", zegt hij. "Volgens de familie zijn er procedurefouten gemaakt. Ik vind ze niet, maar misschien zijn ze bij Cassatie snuggerder."

Toch merkwaardig

Vermassen stelt zich wel vragen bij de bedoelingen van de familie.  "Ze hebben altijd gezegd dat ze het niet deden voor het geld, maar het enige wat ze nu kunnen bekomen is geld. Dat is een beetje tegenstrijdig”, vindt hij. “Hebben ze dan echt gemeend dat het niet voor het geld te doen was? Ze willen blijkbaar niet berusten in de uitspraak. Dat is toch wel merkwaardig. Meestal leggen de mensen zich daar bij neer, maar nu blijven ze vechten. Nu, dat is hun recht natuurlijk."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jef Vermassen  I  Tine Nys  I  euthanasie