-->

Vandaag opnieuw krachtige rukwinden, code geel afgeroepen over het hele land

Vandaag opnieuw krachtige rukwinden, code geel afgeroepen over het hele land
Donderdag 20 Februari 2020 - 08:30   I   Foto: SunroomsEnclosure   I  Bron: KMI  I  

Het KMI waarschuwt donderdag opnieuw voor veel wind. Over het hele land geldt in de namiddag of avond code geel voor een regenzone met rukwinden van 70 tot 80 km/uur of meer.

Er zijn een paar lokale opklaringen mogelijk, maar meestal blijft het grijs. Hier en daar kan er wat motregen vallen, hoofdzakelijk in Hoog-België. Het blijft echter een groot deel van de dag droog. Tegen de avond bereikt een regenzone het westen. Deze storing breidt zich donderdagavond uit naar de rest van het land. De maxima schommelen tussen 5 en 11 graden.

De matige zuidwestenwind wordt overdag vaak vrij krachtig en op het einde van de dag lokaal soms krachtig. De rukwinden nemen in de loop van de dag toe van 50 naar 60 à 65 km/u. ‘s Avonds verwacht het KMI pieken van 70 tot 80 km/uur of eventueel wat meer.

80 km/uur

Donderdagnacht blijft het droog over het westen en het centrum. Over het oosten valt er aanvankelijk nog wat neerslag die op de Ardense hoogten een winters karakter krijgt. Vanaf het westen verschijnen er overal brede opklaringen.

Temperaturen liggen tussen -1 à -2 graden in de Hoge Ardennen, rond +2 graden in het centrum en +5 graden aan zee. Vooral in de Ardennen is er ook kans op ijsplekken. De wind is in het oosten plaatselijk eerst nog krachtig met pieken tot 70 à 80 km/uur, maar al snel wordt de wind overal matig en aan zee vrij krachtig, uit west krimpend naar zuidwest.

TAGS  I  KMI  I  wind  I  weer