Puppy met dichtgeplakte muil wordt van brug gegooid: “Het geschreeuw ging door merg en been” Buitenland
Buitenland

Puppy met dichtgeplakte muil wordt van brug gegooid: “Het geschreeuw ging door merg en been”

Puppy met dichtgeplakte muil wordt van brug gegooid: “Het geschreeuw ging door merg en been”

Normaal neemt Bob Hoelter altijd met de auto naar de winkel, maar die avond besloot hij om uitzonderlijk te voet te gaan. En gelukkig maar. Toen hij langs een brug passeerde, hoorde hij een gejammer dat hij niet zomaar kon negeren. Hij ging een kijkje nemen en kon niet geloven wat hij onder de brug aantrof: een angstige puppy met dichtgeplakte muil. De man nam onmiddellijk actie.

Alles had anders kunnen lopen, had Bob die avond niet besloten om te voet naar de winkel te gaan. Toen de Amerikaan uit de staat Indiana de brug overstak, hoorde een gejammer dat door je ziel snijdt. Bob keek naar het water, maar zag niets. Het geschreeuw bleef maar aanhouden en leek onder de brug vandaag te komen.

Hoelter kroop op handen en voeten naar beneden, zo schrijft Het Laatste Nieuws. In het donker kon hij slecht zien, maar vastberaden om te helpen ging hij verder. “Gelukkig heb ik altijd een zaklamp bij me. Toen ik beneden kwam, scheen ik met de zaklamp en zag hem uiteindelijk zitten.” Het was een kleine bevende puppy. Bobs hart brak toen hij zag dat de muil van het diertje helemaal dichtgeplakt was.

Redder in nood

De man schoot onmiddellijk in actie. Hij wikkelde het arme dier in zijn jas en bracht hem naar de lokale dierenkliniek. Bob zag dat de puppy in goede handen was en ging met gerust hart verder naar de winkel.

De puppy bleek een gebroken poot te hebben. Medewerkers van de dierenkliniek gingen er dan ook van uit dat het dier van de brug werd geworpen. De onschuldige puppy kwam echter niet in het water terecht, zoals wellicht de intentie was, maar langs de kant. “Zoiets had ik tijdens mijn dertigjarige carrière nog nooit gezien”, schrijft Lori Kovacich, die de dierenkliniek beheert, op Facebook.

Happy end

Veel lokale bewoners waren bewogen door haar post, waaronder Doug en Mary Witting. Het koppel had onlangs hun geliefde hond verloren en ze hadden zich voorgenomen niet onmiddellijk een nieuwe hond te nemen. Tot ze het trieste verhaal van de ongelukkige puppy lazen. “Dat schattige kleine hondje heeft ons nodig en wij hebben hem nodig”, dachten ze. Vanaf het moment dat het echtpaar de puppy zag, waren weg van hem. Ze besloten hem te adopteren en gaven hem de naam ‘Louie’.

Het koppel wist alleen niet wie de hond had gerecht, want de medewerkers van de dierenkliniek hadden de gegevens van zijn redder niet opgeschreven. Gelukkig zag een familielid van Bob de Facebookpost en kon er een reünie plaatsvinden.

Louie was gelukkiger dan ooit om zijn held terug te zien. “Ik stond perplex toen hij meteen naar me toeliep”, vertelt Bob. De dankbare puppy belaagde zijn redder met heel veel kusjes. Bob is ongelooflijk blij dat zijn kleine vriend een nieuwe thuis heeft gevonden. “De sterren stonden gewoon gunstig die avond. Het moest zo zijn.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws