Donderdag 20 Februari 2020 - 11:00   I   Foto: Westword  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Kleuter (5) uit Lievegem wordt tot tweemaal toe in één week gebeten door dezelfde hond

Een kleuter uit Lievegem is tot tweemaal toe in het ziekenhuis van Gent beland door toedoen van de hond van de vriend van zijn moeder. Dat meldt HLN.

Kleuter (5) uit Lievegem wordt tot tweemaal toe in één week gebeten door dezelfde hond

De 5-jarige jongen werd voorbije donderdag in zijn arm en zijn oor gebeten door de pitbull terriër van de vriend van zijn moeder. In het ziekenhuis werd via een operatie een stukje vel van zijn been naar zijn arm verzet om al te zware littekens te vermijden.

Zaterdag mocht de jongen weer naar huis, maar daar liep het al snel weer fout. De jongen werd voor de tweede keer op een paar dagen tijd gegrepen door de hond en belandde weer in het ziekenhuis. “Momenteel ligt de jongen nog in het UZ Gent”, bevestigt het parket. “Na de beten diende het ziekenhuis bij ons een klacht in. We bekijken wat we hiermee gaan doen. Concreet volgen we de gezinssituatie verder op en nemen we een beslissing in het belang van het kind."

Spuitje

Het is momenteel nog onduidelijk wat er met de hond staat te gebeuren. Of het dier een spuitje moet krijgen, daar kan de gemeente in dit geval niet over beslissen. Een burgemeester kan enkel ingrijpen als een dier de openbare orde verstoort, bijvoorbeeld als een hond een toevallige passant aanvalt. Daarom zal het parket een beslissing nemen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Gent  I  Lievegem  I  pitbull terriër