Donderdag 20 Februari 2020 - 17:00   I   door Redactie

Anderlecht neemt drastische maatregelen tegen eigen fans

Anderlecht heeft beslist om strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen te ondernemen tegen de persoon die de voetzoeker tijdens de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Paars-wit zal hetzelfde doen tegen de fan die dat deed op het veld van KV Mechelen vorige zaterdag.

Anderlecht neemt drastische maatregelen tegen eigen fans

"RSC Anderlecht benadrukt dat de veiligheid van de fans, de spelers, de scheidsrechters, de stewards, media- en clubmedewerkers ten alle tijde gegarandeerd moet zijn. Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion”, klinkt het in een mededeling.

Voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem moet Anderlecht een deel van de tribune sluiten vanwege de voetzoeker tegen Club. "De club betreurt dat een grote meerderheid gestraft wordt voor het wangedrag van een kleine minderheid. Daarom heeft de directie beslist om zo veel mogelijk seizoenkaarthouders in de bewuste vakken de gelegenheid te geven om een andere plaats in het stadion te bekomen. Gezien de beperkte beschikbare capaciteit zal er, in overleg met de ordediensten, voorrang gegeven worden aan de fans die nooit betrokken geweest zijn met incidenten in het verleden.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal