Donderdag 20 Februari 2020 - 21:00   I   Foto: Instagram  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Burgemeester Christophe D’Haese reageert op commotie rond Aalst carnaval: “Ik zal zelf wel bepalen wat in Aalst mag”

Minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) wil geen verbod op de Joodse karikaturen tijdens Aalst carnaval, maar “het is niet omdat er iets mag, dat je het moet doen”, vindt hij.

Burgemeester Christophe D’Haese reageert op commotie rond Aalst carnaval: “Ik zal zelf wel bepalen wat in Aalst mag”

Van Aalsts burgemeester Christophe D’Haese vraagt Somers “een grotere gevoeligheid”. "Ik heb alle begrip voor die vraag", reageert D'Haese. Hij roept de carnavalisten zelf op om "respect te hebben voor de gevoeligheden" en "gevoelige onderwerpen uit de weg te gaan".

De burgemeester vindt dat inwoners van Aalst het recht hebben om Joodse karikaturen te gebruiken tijdens de optocht. "Een beetje censuur bestaat niet", zegt D'Haese, die waarschuwt voor een hellend vlak. "En ik ben geen censuurmeester of censuur-burgemeester. En ik zal dat nooit worden."

Disproportioneel

Dat zelfs de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken zich met de kwestie moeit, begrijpt D’Haese niet. "Het komt geen buitenlandse minister toe om te bepalen wat in Aalst wel en niet mag", zegt D'Haese. "Dat zal ik zelf wel bepalen." D'Haese vindt de oproep om carnaval te verbieden dan ook "te gek voor woorden" en "disproportioneel".

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Aalst  I  carnaval  I  Christophe D'Haese