Donderdag 20 Februari 2020 - 22:27   I   door Redactie

Maxim De Cuyper (19) reageert na straf debuut bij Club Brugge

Philippe Clement gooide donderdagavond, tegen het grote Manchester United, de piepjonge Maxim De Cuyper voor de leeuwen. De 19-jarige belofte toonde zich en maakte een geslaagde indruk.

Maxim De Cuyper (19) reageert na straf debuut bij Club Brugge

H"et is uitzonderlijk dat ik tegen Manchester United mijn debuut mocht vieren”, aldus De Cuyper voor de camera van Sporza. “Wanneer ik wist dat ik ging spelen? Twee dagen geleden vertelde de coach mij dat ik me moest klaar houden. Vandaag was er dan die honderd procent zekerheid. Dat was top. Ik voelde vlak voor de match wel wat spanning, maar in de dagen daarvoor ging het wel.” 

Onder de indruk van de omstandigheden was De Cuyper duidelijk niet. Hij ging meteen de strijd aan met de spelers van Manchester United. “Dit was hetzelfde als bij de beloften, alleen waren er hier meer mensen. Maar zowel bij de aanvallende als de verdedigende acties probeer ik altijd mijn best te doen. Ik deed dus wat ik altijd doe.”

"En nu? We zien wel"

Clement gaf De Cuyper ook veel vertrouwen: “Hij vertelde mij: ‘alles wat je goed doet, is in jouw voordeel. Alles wat je slecht doet, pak ik op mij’. Dat is enorm positief als je zoiets te horen krijgt. Dan krijg je die extra boost.” En nu, het vervolg? “Ik moet me elke dag op training honderd procent geven. Dan zien we wel", besloot De Cuyper.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Manchester United  I  voetbal  I  sport