Vrijdag 21 Februari 2020 - 08:00   I   door Redactie

'Vincent Kompany houdt het mogelijk per direct voor bekeken als speler'

RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer Vincent Kompany (33) met veel tromgeroffel binnen. Tot dusver slaagde Kompany er echter niet in om aan te knopen met de successen van weleer. Vooral op het veld zorgt de aanwezigheid van Kompany voor nogal wat druk.

'Vincent Kompany houdt het mogelijk per direct voor bekeken als speler'

"We zijn nog altijd blij met de terugkeer van Kompany naar de JPL. Grote persoonlijkheid, uitstekende voetballer. Maar er moeten vragen gesteld worden bij zijn invloed op het veld op zijn ploegmaats", stelt journalist Ludo Vandewalle vast in Het Nieuwsblad. "Kompany stond twaalf keer aan de aftrap in een competitiewedstrijd dit seizoen. Anderlecht verloor zes keer en haalde 12 op 36 (33,3% van de punten)."

"In de veertien overige duels speelde Kompany niet mee. Anderlecht verloor dan slechts twee keer en haalde 22 op 42 (52,3%). Kompany is nog altijd een uitstekende voetballer en het is niet zo dat hij opzichtig in de fout ging. De reden moet dus elders worden gezocht. Is zijn aanwezigheid te intimiderend?", vraagt Vandewalle zich luidop af.

Grondige evaluatie

"Play-off 1 is met de hulp van falende concurrenten wonderwel nog altijd geen hopeloze zaak. Toch is een grondige evaluatie nodig. Eerlijk en zonder onderscheid. Ook over Kompany. Niet alleen over zijn plan, zijn proces. Ook over zijn sportieve inbreng. Alleen zo kunnen de problemen in het Lotto Park echt benoemd worden", besluit Vandewalle.

In dat opzicht is het niet uitgesloten dat de blessuregevoelige Kompany er vroeg of laat voor kiest om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Op die manier zou hij zich volledig kunnen toeleggen op een carrière als trainer of manager. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport