CEO's luiden alarmbel: "Nieuwe verkiezingen kunnen we missen als kiespijn" Politiek
Politiek

CEO's luiden alarmbel: "Nieuwe verkiezingen kunnen we missen als kiespijn"

CEO's luiden alarmbel: "Nieuwe verkiezingen kunnen we missen als kiespijn"

30 CEO's en ondernemers hebben een open brief geschreven voor de Belgische politici. Ze vragen nu eindelijk compromissen en oplossingen voor de economische uitdagingen die op ons pad liggen. Nieuwe verkiezingen willen ze niet.

"Door het uitblijven van een nieuwe federale regering werken onze bedrijven in een beangstigende onzekerheid", zo staat er te lezen in de brief. "Politieke stilstand gedurende 270 dagen is bedrijfseconomisch totaal onverantwoord (...) Als ons talmende België een bedrijf was geweest, was de hele onderneming al lang op de fles gegaan."

Initiatiefnemers zijn Inge Ceusters van vastgoedbedrijf Ceusters, Saskia Van Uffelen van ICT-bedrijf Gfi en Jo De Wolf van vastgoedfirma Montea. De brief werd ook onder meer ondertekend door Wouter Torfs. De briefschrijvers zien nieuwe verkiezingen niet zitten. "Als de hele electorale campagne opnieuw moet worden opgestart, verliezen we nog maar eens kostbare tijd. Dat uitstel kunnen we missen als kiespijn."

In het midden

"De oplossingen zullen niet links of rechts, maar in het midden liggen", denkt De Wolf. "Op dat moment zal iedereen een stap durven zetten die niet helemaal in lijn ligt met wat hij beloofd heeft aan de kiezers. Ik denk dat moed gewaardeerd zal worden door die kiezers. Veel meer dan nu nog eens de boel op scherp te zetten en zo verkiezingen uit te lokken."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws