Wielerlegende Eddy Merckx zet kwaad bloed bij Roger De Vlaeminck: “Dat wil ik hem niet meer horen zeggen”

Wielerlegende Eddy Merckx zet kwaad bloed bij Roger De Vlaeminck: “Dat wil ik hem niet meer horen zeggen”
Zaterdag 22 Februari 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  Bron: HLN  I  

Al meer dan eens hoorden we koerskenners zeggen dat Remco Evenepoel ‘de nieuwe Eddy Merckx’ is. Eddy zelf is alvast niet te beroerd om te zeggen dat die vergelijking wel degelijk opgaat.

Wie met die stelling alvast níet akkoord gaat, is die andere Belgische wielerlegende, Roger De Vlaeminck. “Voor de media en de buitenwereld lijkt het op den duur vanzelfsprekend wat hij allemaal presteert”, zegt De Vlaeminck in Het Laatste Nieuws.

“Terwijl het dat uiteraard níet is. Tuurlijk zal hij nog heel veel winnen. Maar je mag ook niet té veel gaan verlangen van dat ‘manneke’. Hij is tenslotte nog maar 20. Het kan ook eens tegenslaan. Laat hem dus maar gewoon meerijden in de Giro en proberen een etappe te winnen."

De grootste ooit

“We kunnen hem op dit moment nog niet zo goed inschatten”, vervolgt De Vlaeminck. “Maar de overtuiging leeft wel dat hij met de jaren alleen nog maar beter zal worden.” Misschien wel beter dan Eddy Merckx, zoals ‘De Kannibaal’ zelf zich op het Gala van de Kristallen Fiets liet ontvallen.

“Dat hoor ik Eddy dus niet graag zeggen", geeft hij eerlijk toe. "Daarmee doet hij zichzelf tekort. Evenepoel heeft álles mee om een grote te worden. Maar Merckx was nóg polyvalenter. De grootste ooit. En dat blijft tot nader order zo”, besluit De Vlaeminck.

TAGS  I  Eddy Merckx  I  Roger De Vlaeminck  I  Remco Evenepoel  I  sport