Zaterdag 22 Februari 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Bart De Wever haalt snoeihard uit naar Paul Magnette: “Hij heeft heel Vlaanderen tot op het bot vernederd”

“Paul Magnette is kortzichtig en nietsontziend.” Aan het woord is N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het lijkt er niet op dat de plooien tussen N-VA en PS snel gladgestreken zullen worden.

Bart De Wever haalt snoeihard uit naar Paul Magnette: “Hij heeft heel Vlaanderen tot op het bot vernederd”

De PS heeft natuurlijk altijd gezegd dat een regering vormen met de N-VA voor hen bijna onmogelijk zou worden. “Maar je zou toch denken dat die PS zich bewust is van de afhankelijkheidspositie waarin Wallonië zit?"

"Vlaanderen is een grote boîte die goed draait. Nagenoeg volledige werkgelegenheid”, aldus De Wever. “Drie op vier Vlamingen actief. Vlaanderen staat in voor 83 procent van de Belgische export en betaalt meer dan 70 procent van alle Belgische belastingen."

Dikke middenvinger

“Wallonië daarentegen is een winkeltje dat niet zelfbedruipend is. Dan kun je er redelijkerwijs toch van uitgaan dat een partij als de PS het noorden niet kwijt wil, letterlijk noch figuurlijk, en dat je je verantwoordelijk opstelt tegenover Vlaanderen. Niet dus. Hoe Magnette daar Koen Geens heeft afgeknald, dat is van een brutaliteit die ik nooit heb meegemaakt. Hij heeft Geens, ons en eigenlijk heel Vlaanderen tot op het bot vernederd."

“Magnette beweert van België te houden, maar dan alleen van een land waarin geen rechtse Vlamingen rondlopen. Helaas voor hem zijn die in de meerderheid. Heb dan tenminste de beleefdheid om geen dikke middenvinger op te steken”, luidt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Paul Magnette  I  N-VA  I  PS