Zaterdag 22 Februari 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vlaams Belang schiet lage-emissiezones af: “Geen anti-wagenbeleid terwijl het openbaar vervoer ondermaats is”

Het Vlaams Belang start een petitie tegen de lage-emissiezones (LEZ) in Antwerpen, Gent en Brussel. Dat meldt de partij in een persbericht.

Vlaams Belang schiet lage-emissiezones af: “Geen anti-wagenbeleid terwijl het openbaar vervoer ondermaats is”

De Vlaamse overheid wil de uitstoot van schadelijke gassen in een aantal grote Belgische steden verminderen. Dat moet gebeuren door oude en vervuilende auto’s de toegang tot het centrum te ontzeggen. Een “asociale pestbelasting”, klinkt het bij de extreemrechtse partij.

“Wie geen nieuwe wagen heeft of kan betalen, moet dure dagpassen of jaarabonnementen kopen om Gent, Brussel of Antwerpen binnen te kunnen”, aldus het Vlaams Belang. “Terwijl het net de sociaal zwakkeren zijn die zich moeten beredderen met een oudere wagen."

Mobiel Vlaanderen

Voorzitter Tom Van Grieken stelt dat het helemaal niet duidelijk is of de LEZ’s bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, gezien de heel lokale impact. “De sociale en financiële impact reikt echter ver en raakt één op de vijf wagens”, zegt hij. “Wij willen een mobiel en welvarend Vlaanderen, geen anti-wagenbeleid terwijl het openbaar vervoer duidelijk ondermaats en duur is georganiseerd."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams Belang  I  Tom Van Grieken  I  LEZ  I  Antwerpen  I  Gent