Zaterdag 22 Februari 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Mathieu van der Poel zorgt voor heel wat opschudding: “Dat zou zo maar eens kunnen”

Nu Mathieu van der Poel officieel aan zijn wegseizoen is begonnen in de Ronde van Algarve, blikt Michel Wuyts vooruit op de rest van het voorjaar van de Nederlandse kampioen.

Mathieu van der Poel zorgt voor heel wat opschudding: “Dat zou zo maar eens kunnen”

In het veld domineerde van der Poel als vanouds. Zal hij dat ook doen op de weg? “’Dat zou zo maar eens kunnen’, zou José De Cauwer zeggen. Omdat ik het contingent van kasseispecialisten niet enorm hoog inschat”, bekent de Sporza-commentator.

“We hebben al betere kasseipelotons gehad”, zegt Wuyts. “Denk aan de periode Boonen-Cancellara of de periode Vandenbroucke-Van Petegem. Nu is dat minder. Dus is het niet uitgesloten dat Van der Poel de macht grijpt. Het enige minpunt dat ik zie, is dat zijn ploeg niet op niveau is voor de kasseiklassiekers. Maar hij kan veel alleen. En van ver."

Thibau Nys

Tot slot nog een kleine terugblik naar het veldritseizoen. "Wat mij nog bijgebleven is, is die nieuwe afdaling in Namen. Het moet de zwaarste afdaling van het seizoen zijn, onder meer veroorzaakt door het slechte weer. Van der Poel is de enige die daar in zijn klikpedaal blijft. Pure kunst. Of wacht, er is er nog eentje die dat voor mekaar krijgt: Thibau Nys”, besluit Wuyts.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport