Anuna De Wever haalt uit: “Dit is totaal van de pot gerukt” Royalty
Royalty

Anuna De Wever haalt uit: “Dit is totaal van de pot gerukt”

Anuna De Wever haalt uit: “Dit is totaal van de pot gerukt”

Ook vandaag trokken er weer 11.000 klimaatspijbelaars naar Brussels. “We moeten niet elke keer met 30.000 zijn, maar we moeten wel de druk blijven opvoeren”, zegt boegbeeld Anuna De Wever. Dat het klimaatdebat door extreem links wordt gekaapt, vindt De Wever “van de pot gerukt”.

CD&V-voorzitter Wouter Beke zei eerder al in De Morgen dat hij vond dat sommigen Schauvliege doelbewust politiek wilden beschadigen. “Ik geloof niet in complottheorieën en samenzweringen, maar dat extreemlinkse groepen het klimaatdebat kapen, is wel duidelijk. Het is ook geen geheim dat Greenpeace Anuna De Wever adviseert wanneer ze op tv komt.”

Greenpeace reageerde en noemde Beke’s uitspraak “beneden alle peil”: “Dat uw partij geen geloofwaardig antwoord vindt op de bezorgdheid over klimaat en daarom nu ook kiest voor polarisering, dat is heel erg jammer. Maar dat u dat doet op kap van een 17-jarige geëngageerde jongedame is gewoon beneden alle peil”, aldus Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace.

Rechts, liberaal of conservatief

Ook Anuna De Wever is daar niet over te spreken en vindt zijn bewering dat het klimaatdebat door extreem links wordt gekaapt “van de pot gerukt”. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. “Het is normaal dat er veel linkse mensen bij zitten, want zij geven om het milieu. Maar dit is het meest globale onderwerp ooit dus het maakt niet uit of je rechts, liberaal of conservatief bent.”

“Gisteren heb ik een gesprek gehad met de nieuwe Vlaamse minister (van Milieu, nvdr.) Koen Van den Heuvel en daar was ik heel tevreden over. Ik zag bij hem dezelfde frustratie als bij mij zag en hij begrijpt dat de situatie urgent is”, zegt De Wever, die zegt dat ze wil blijven verder gaan met de marsen. Volgende week zal ook Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg aanwezig zijn bij de klimaatmars in Brussel.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws